Barion Pixel

Hogy indulj el a kalligráfia csodás világában?

Biztosan láttál már szép kézírással írt feiratokat papíron, tárgyakon, talán azt is gondoltad, hogy ez nem nagy ördöngösség, neked is menni fog. Be is mentél talán pár papírboltba eszközöket vásárolni, és találtál ugyan pár filcet, örömmel nekiálltál a folyóírást tanulgatni videókból, de hamar feladtad, a várt sikerélmény elmaradt.

Az ecsetfilceket nem ajánlott normál olcsó fénymásoló papíron használni, mert hamar tönkre mennek. A kiszálasodott filccel nem lehet szépen írni, nem lesz öröm az írás vele. Az átlagos papírboltokban csak a legolcsóbb nagyon puha, hajlékony hegyű filceket lehet kapni, amivel sokkal hamarabb elfárad a kezed. Vannak webshopok, ahol van választék, itt vannak közepes és drágább kategóriájú eszközök, de amíg nem ismered a kalligráfiát, nem nagyon tudod, hogyan lehet kipróbálni.

A márkák, amik jó minőségűek, és hosszan használhatók, ha vigyázol rájuk: Tombow, Pentel touch, Sakura Koi. Workshopjaimon minídg van lehetőség kipróbálni többféle ecsetfilc márkát is, miután elsajátítottad az alapokat, tudod használni a filcet, könnyebben el tudod dönteni, hogy melyik típus esek jobban kézre neked.

Papírok közül érdemes 90 grammos sima, csúszós fénymásoló papírt vásárolni, vagy markerekhez javasolt tömböket venni művészellátókban.
Kérdezz, ha elakadtál valahol 🙂

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet

„Utazz és Írj!” kihívás

Kalligráfia oktatóként jól tudom, hogy mennyire fontos a szépírás gyakorlása. De valljuk be, csak úgy magunknak írogatni nem mindig a legélvezetesebb. Éppen ezért összeállítottam az Utazz és Írj Kihívást, melyben 7 napon keresztül küldök számodra egy-egy feladatot,...

Kalligráfia és lélek

Kalligráfia és lélek

Miért érdemes megtanulni és rendszeresen gyakorolni a kalligráfiát? Sokan a kézműves technikát látják benne hasznosnak. Létrehozni valamit a kezünk segítségével, ez mindenképpen érték. Érték és öröm a magunk számára, és nagyon gyakran örömöt okoz mások számára a szép...