Barion Pixel

Kalligráfia és lélek

Miért érdemes megtanulni és rendszeresen gyakorolni a kalligráfiát? Sokan a kézműves technikát látják benne hasznosnak. Létrehozni valamit a kezünk segítségével, ez mindenképpen érték. Érték és öröm a magunk számára, és nagyon gyakran örömöt okoz mások számára a szép kézírással készített feliratok látványa. Most nem is erről szeretnék beszámolni, hanem a szép kézírás lelki hatásáról.

Szeretem a videókban, hogy nyugalmat, kedvességet árasztanak a szavaid, bátorítasz, dicsérsz, és a gyakorlás hullámvölgyeinek természetességére tanítasz. A faux kalligráfia a legjobbkor érkezett az életembe, felébresztette szunnyadó kreativitásomat, visszavezet a lelassulásba, a koncentrációba, az alkotás gyönyörébe. Segítség nekem a gondolatok kizárásában, és egy lehetőség is számomra arra, hogy önmagamat kifejezhessem ezzel a technikával. ” Ágnes

A kalligráfia számomra mindig nyugalmat, harmóniát árasztó tevékenység. Sokszor érzem azt, hogy megszűnik minden zavaró, stresszes körülmény, csak én vagyok, egy papír, egy toll, és a gondolataim, amiket papírra szeretnék vetni. Gyakran elvesztem az időérzékemet is ilyenkor.

A járvány, a korlátozások idején sok ember nehezen viselte a bezártságot, a megváltozott életkörülményeket. Az Öröm kalligráfia Facebook csoportot akkor indítottam el. Mindennap egy-egy videót tettem fel a csoportba. Ezzel az volt a szándékom, hogy megmutassam a tagoknak, hogy lehet örömöt , kikapcsolódást találni a nehézségek közepette is. Többen írták ekkor, hogy a nap fénypontja volt számukra, amikor elővették a kalligráfia gyakorló lapokat.

A másik fontos előny a kalligráfiában, hogy le kell lassulni. A mai pörgős, rohanó világunkban az emberi lélek ki van éhezve ezekre a percekre. Lecsendesedés, nyugalom, slow. Sokszor gyógyító hatású tud lenni a lelki nehézségekre.

Ha már kipróbáltad, gyakorold rendszeresen a lelki jóléted érdekében. Ha még sosem tapasztaltad meg a kalligráfia nyugtató , stresszoldó hatását, ajánlom tedd meg, most.

Kezdőknek ajánlott kurzusok:
https://kalligrafmegoldasok.hu/online_faux_kalligrafia/
https://kalligrafmegoldasok.hu/online-alapozo/

Haladóknak szóló kurzusok:
https://kalligrafmegoldasok.hu/online-modern-kalligrafia/
https://kalligrafmegoldasok.hu/kalligrafia_lettering/

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet

„Utazz és Írj!” kihívás

Kalligráfia oktatóként jól tudom, hogy mennyire fontos a szépírás gyakorlása. De valljuk be, csak úgy magunknak írogatni nem mindig a legélvezetesebb. Éppen ezért összeállítottam az Utazz és Írj Kihívást, melyben 7 napon keresztül küldök számodra egy-egy feladatot,...

Kalligráfia tanulás. Milyen életkorban ideális?

Mit gondolsz, van ideális életkor a szépírás tanuláshoz? Lehet, hogy túl idős vagy túl fiatal vagy a kalligráfia elsajátításához? Gyakori kérdés ez a leendő tanítványaim szájából. A tapasztalat azt mutatja, hogy felső határ nincs. Nem lehetsz olyan idős, hogy ne lenne...