Barion Pixel

Kalligráfia

Mi kaphatsz a kalligráfiától?

A kalligráfia egy csodavilág, amelyben kiélheted a kreativitásod, mindennapi fejlődésre ad lehetőséget, persze, csak ha rendszeresen gyakorolsz.

Ha leülsz szépen írni, annyira beszippant ez a világ, hogy nem marad hely az agyadban a stresszre és az aggódásra. Flow állapotba kerülsz, ahol nincs tér, idő, csak a gyöngybetűk vannak.

Aki ebbe a kreatív tevékenységbe belecsöppen, azonnal elkönyvelheti előre a dicséreteket és a biztatást a környezete részéről.

Énidő eltöltésére kiválóan alkalmas a folyóírás. Belevághatsz úgy is, ha nincs semmilyen felszerelésed, van olyan válfaja, amit egy darab grafit ceruzával, vagy sima golyóstollal is lehet művelni.

Kalligráfia
Kalligráf Megoldások ősz ecsetfilc és mártogatós toll. Foto: marcroa_official

A kalligráfia jelentése:

A kalligráfia jelentése szépírás, folyóírás, szép kézírás, a szépírás művészete. Minden kalligráfus kicsit máshogy definiálja a jelentését.

A szépírás különböző eszközökkel történhet:

  • fémhegyű toll, hegyes, rugalmas heggyel, tintába mártogatva- ezzel lehet szépen írni a Copperplate stílusú betűket
  • Fémhegyű toll vágott heggyel tintába mártogatva- italic stílushoz használható
  • 3-4B-s grafit ceruza, bármilyen tűfilc – hamis kalligráfiát lehet vele írni
  • Ecsetfilc- Copperplate és modern kalligráfiára alkalmas, valamint handllettering-re is használható. Az eszközöktől, a ráfordított időtől, a gyakorlás menyiségétől és az elszántságtól lelkesedéstől függ, hogy számodra melyik a legtesthezállóbb. Ha tudni szeretnéd melyik a leginkább neked való, töltsd ki a tesztet, és rövidesen küldöm a kiértékelést 🙂

A szépírás különböző stílusokban íródhat:

  • Hamis vagy álkalligráfia
  • Copperplate, vagy angol folyóírás
  • Italic
  • Modern kalligráfia
  • Handlettering

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet

„Utazz és Írj!” kihívás

Kalligráfia oktatóként jól tudom, hogy mennyire fontos a szépírás gyakorlása. De valljuk be, csak úgy magunknak írogatni nem mindig a legélvezetesebb. Éppen ezért összeállítottam az Utazz és Írj Kihívást, melyben 7 napon keresztül küldök számodra egy-egy feladatot,...

Kalligráfia és lélek

Kalligráfia és lélek

Miért érdemes megtanulni és rendszeresen gyakorolni a kalligráfiát? Sokan a kézműves technikát látják benne hasznosnak. Létrehozni valamit a kezünk segítségével, ez mindenképpen érték. Érték és öröm a magunk számára, és nagyon gyakran örömöt okoz mások számára a szép...