Barion Pixel

Kalligráfia tanulás. Milyen életkorban ideális?

Mit gondolsz, van ideális életkor a szépírás tanuláshoz? Lehet, hogy túl idős vagy túl fiatal vagy a kalligráfia elsajátításához?

Gyakori kérdés ez a leendő tanítványaim szájából. A tapasztalat azt mutatja, hogy felső határ nincs. Nem lehetsz olyan idős, hogy ne lenne érdemes elkezdeni a gyakorlást. Inkább személyiség függő, hogy milyen gyorsan tanulod meg a technikát. Nyilván függ valamennyire a kézügyességtől, de szorgalommal, kitartással csodás szintre lehet emelni a kalligráfia tudást. Érdemes belevágni.

A fiataloknál már érdemes meghúzni egy határt. Én úgy látom, hogy 12-13 éveseket már nagyon érdekli a betűk művészi megformálása. A legfiatalabb tanítványom 10 éves volt. Ennél fiatalabbaknak szerintem még nem eléggé erősek a kéz kis izmocskái. Bőven elegendőek nekik az iskolai írásbeli feladatok. Nem érdemes túlterhelni a kezet kalligráfiával. Felső tagozatos gyerekeknek bátran ajánlom a szép kézírás megtanulását.
Az alábbi videóban is ezt a témát járom körbe.
https://youtu.be/sk4cM7k9bSU

Ha már próbálkoztál könyvből vagy önállóan, de nem jöttek a sikerek, akkor nézd meg az online és offline kurzusaimat. Évek óta oktatom a leghatékonyabb módszerrel a szép kézírást, garantált sikerrel.
https://kalligrafmegoldasok.hu/online-kurzusok/
https://kalligrafmegoldasok.hu/offline-kurzusok/

Az életkorod nem lehet gátja annak, hogy elkezd a szépírás tanulást, és esztétikus alkotásokat készíts kalligráfia segítségével. Kezdd el most!

Hírlevél feliratkozás

Ez is érdekelhet

„Utazz és Írj!” kihívás

Kalligráfia oktatóként jól tudom, hogy mennyire fontos a szépírás gyakorlása. De valljuk be, csak úgy magunknak írogatni nem mindig a legélvezetesebb. Éppen ezért összeállítottam az Utazz és Írj Kihívást, melyben 7 napon keresztül küldök számodra egy-egy feladatot,...

Kalligráfia és lélek

Kalligráfia és lélek

Miért érdemes megtanulni és rendszeresen gyakorolni a kalligráfiát? Sokan a kézműves technikát látják benne hasznosnak. Létrehozni valamit a kezünk segítségével, ez mindenképpen érték. Érték és öröm a magunk számára, és nagyon gyakran örömöt okoz mások számára a szép...